Je hebt een Haaga veegmachine aangeschaft. Gefeliciteerd! Maar nu? Hoe kun je nou eigenlijk een Haaga veegmachine gebruiken? Door jouw machine goed te onderhouden, kun je de levensduur vergroten en heb je lang plezier van jouw machine.

 Borsteldruk instellen

De borstels van de Haaga veegmachine zijn automatisch ingesteld op een platte ondergrond. Als je te maken hebt met een ander type ondergrond, kun je de borsteldruk instellen. Bij de meeste machines zijn er acht standen mogelijk.

Stand 1 tot 3: Voor vlakke ondergronden

Stand 3 tot 4: Voor de iets meer oneven vloeren en voor het opvegen van zand en bladeren

Stand 5 tot 8: Gebruik als je borstels ouder (versleten) zijn

Zorg er altijd voor dat de borstels met lichte druk op het oppervlak terecht komen. Het vegen wordt niet beïnvloedt door harder te drukken.

De Haaga veegmachine onderhouden

Het is belangrijk om jouw veegmachine goed te onderhouden, om te zorgen voor een lange levensduur. Spray de borstels en borstelversnellingen eens in de zoveel tijd in met siliconenspray. Hiervoor mag je geen andere olie of vet gebruiken. Ook is het belangrijk dat je jouw veegmachine regelmatig reinigt. Vooral de filters en de wieltjes aan de onderkant dienen regelmatig gereinigd te worden. De filters moeten op tijd vervangen worden om er voor te zorgen dat ze blijven werken.